Landkaart  

Victoria Waterfalls

Botswana > Victoria Waterfalls >

Flash map.
Streken in "Victoria Waterfalls": Victoria Waterfalls - Zambia - Victoria Waterfalls - Zimbabwe

Alles over

Victoria WaterfallsDe Victoria Falls mogen met recht een wonder der natuur genoemd worden. Deze prachtige watervallen zijn ruim 1700 meter breed en storten vanaf een hoogte tussen de 90 en 107 meter de Zambezi in. Gemiddeld komt er zo'n 550.000 m3 water per minuut over de rand denderen. Een spectaculair gezicht, gehoor en zeker ook gevoel. Neemt u uw tijd om alles van dit natuurwonder te ontdekken. Bekijk en ervaar de watervallen van alle kanten en laat u zich betoveren door de schoonheid en de kracht van het water. Een bezoek aan de Victoria Falls is een ervaring om nooit te vergeten.

Seizoenen:
Het " hoogseizoen " is van februari tot en met mei met een duidelijke piek in april. In deze maanden staat het water hoog en is de optrekkende mist, die voortkomt uit het geweld waarmee het water neerkomt, spectaculair. Men zegt dat deze al vanaf een afstand van 50 kilometer te zien is. In deze maanden is het echter praktisch onmogelijk om de voet van de watervallen te zien door de mist en is een wandeling om de watervallen te bekijken vaak een natte bedoeling. Des al niettemin mag dit u er niet van weerhouden om dit wonder te bekijken! In de maand november staat het water het laagst. De watervallen zijn dan zeer goed te zien, maar storten minder spectaculair de diepte in.

Plaatsen:
Bij een natuurwonder als de Victoria Falls hoort uiteraard toerisme. De omliggende plaatsen aan beide zijden (Zambia en Zimbabwe) zijn vrijwel volledig gericht op de watervallen en het toerisme dat het met zich meebrengt. Toch hebben de verschillende plaatsen hun Afrikaanse sfeer en charme niet verloren. Er is nog veel te zien van de historie van het gebied en veel is in oude stijl blijven bestaan waardoor het interessante plaatsen zijn die echt nog wat geschiedenis te bieden hebben. Het vliegveld van Livingstone ligt op ongeveer 18 kilometer van de watervallen en is een goede vertrek- en aankomstplek.

Activiteiten:
De Victoria Falls en de Zambezi rivier zorgen voor een hoop mogelijkheden. Zo zijn er mogelijkheden tot het maken van vluchten boven de watervallen om zo een perfect overzicht te krijgen van bovenaf. Naast de reguliere vluchten is het voor de avontuurlijke reiziger mogelijk om een microlight vlucht te maken in een microlight toestel. Verder kunt u hier wild water raften, kanoën, vissen of op safari in één van de Nationale Parken. Er is geen groot wild te zien in deze omgeving, maar wel vele andere dieren zoals bokken en zebra's.

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

Provincies

Botswana!