Alles over  

Third Bridge

Botswana > Okavango & Chobe > Moremi National Game Reserve > Third Bridge >Third Bridge ligt tussen South Gate en Xakanaxa en staat bekend om het vele wild in de droge periode. Vanaf Third Bridge kunt u diverse routes rijden, zoals de drie Mboma Loops op Mboma Island dat ten noordwesten van Third Bridge ligt.
Op Mboma Island is het mogelijk om een mokorotrip te maken. Voor selfdrives zijn er niet zo veel plaatsen waar dit mogelijk is omdat het meestal vanuit de luxe privé lodges gebeurt. Nu u de kans krijgt, is het zeker de moeite waard om zo'n kanotochtje eens mee te maken. De mokorotrips gaan stroomafwaarts waar het water laag staat.
Stroomopwaarts vertrekken de motorbootjes die voor een uur, een dag of zelfs meerdere dagen te boeken zijn - al moeten de overnachtingssafari's wel vooraf geboekt zijn. De bootsafari's worden uitgevoerd door Kgori Safaris.
De camping bij Third Bridge heeft 7 kampeerplaatsen. Bovendien ligt de camping mooi met ondermeer grote bomen. Kijk wel uit voor bavianen die uw voedsel stelen. Houdt alles goed dicht, want deze dieren zijn sneller dan u denkt. Bovendien zijn ze zo brutaal dat ze uw tent openmaken als u op gamedrive bent. Het beste is om de tent in elkaar te klappen. 's Nachts passeren vaak leeuwen, luipaarden en andere jagers via de camping. Een goede tent is een absolute must bij Third Bridge.

Bereikbaarheid en toegang
Om bij Third Bridge te komen kunt u zowel vanaf North Gate als South Gate aanrijden. Vanaf North Gate rijdt u eerst naar Xakanaxa om bij de camping zuidwaarts (links) te gaan richting Fourth Bridge (S19.15.138 - E023.24.165). Er loopt een heel scala aan paden in dit deel waarvan een deel naar Fourth Bridge gaat en een deel naar Third Bridge. De weg naar Fourth Bridge is misschien het makkelijkst omdat dit pad breder is en meer bereden wordt. Ga bij Fourth Bridge westwaarts richting Third Bridge (19.14.413 023.21.418). U passeert nu ondermeer Magwexlana Pools.
Vanaf South Gate is de kortste route via First en Second Bridge. De weg loopt door dik mopane bushveld met hier en daar dik zand op de paden. Tijdens het regenseizoen wordt dit pad onvoorstelbaar modderig.

Tijdens uw verblijf dient u zich aan een aantal regels te houden. U mag bijvoorbeeld niet van de paden af, wildkamperen is verboden evenals het voeren van dieren, lopen of zwemmen. Hout mag u niet van buiten meenemen of vanuit het park naar andere locaties meenemen. U kunt hout sprokkelen rondom de camping. Verder geldt een maximum snelheid van 40 km/uur en is het alleen tussen zonsopgang en zonsondergang toegestaan door het park te rijden. De campings in Savute zijn in 2010 geprivatiseerd. Boekingen kunnen momenteel alleen gemaakt worden via Gemsbok Reizen (info@gemsbok.nl). Entree fee moet wel vooraf betaald worden bij Parksboard Botswane.
Houd u er verder rekening mee dat ook in het droge seizoen er regelmatig riviertjes of ander water overgestoken moet worden met de auto. De stroming in het midden is vaak sterker dan u denkt; wees daarom voorzichtig. Soms ligt er een brug met houten balkjes door of over het water. Rijd ook hier voorzichtig.

Het park heeft de volgende openingstijden :
 • december, januari en febrauri: van 05.30 - 19.30
 • maart, april en mai: van 06.00 - 19.00 uur
 • juni, juli en augustus: van 06.30 - 18.30 uur
 • september, oktober en november: van 06.00 - 19.00 uur

Mboma Loop
Deze rondroute bestaat uit 3 cirkels. De noordelijkste cirkel loopt nabij Mboma Island en is 32 km lang over zanderige wegen. De middelste route loopt rondom Third Bridge en de zuidelijke route gaat rondom Fourth Bridge. Het moet wel gezegd worden dat de routes niet staan aangegeven en het ook een tikkeltje verwarrend kan zijn.

South Gate - Third Bridge: 50 km
Third Bridge - Xakanaxa: 18 km
Third Bridge - North Gate: 62 km
Third Bridge - Mboma Island: 16 km

Coördinaten
 • Fourth Bridge: S19.15.138 - E023.24.165
 • Third Bride : 19.14.413 023.21.418
 • Mboma Boat Station: 19.11.689 023.16.291
Gadikwe Camp

Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: **
Third Bridge Campingsite

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Botswana!

 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen
 • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Third Bridge is vaak de meest rustige camping binnen Moremi. Meestal is er veel wild te zien. Third Bridge is in 2010 geprivatiseerd. Boekingen kunnen momenteel alleen gemaakt worden via Gemsbok Reizen (info@gemsbok.nl) Entreekosten 2011: 22 usd pppd, 24 uur geldig van 11.00 - 11.00 uur. Per auto: 9 usd.

Provincies

Botswana!

Interessante links