Landkaart  

Tuli Block

Botswana > Makgadigadi - Central Botswana > Tuli Block >

Flash map.
Plaatsen in "Tuli Block": Mashatu Game Reserve - Northern Tuli Game Reserve

Alles over

Tuli BlockGrenzend aan de Limpopoprovincie van Zuid-Afrika ligt het Tuli Block met een landschap dat anders is dan andere parken in Botswana. Tuli Block wordt het 'Hardeveld' genoemd vanwege de rotsformaties en droge rivierbeddingen. In dit park leeft de zogenaamde Tuli-olifant - een type olifant dat afwijkt van de Afrikaanse olifant. Verder vindt u er jagers als leeuwen, luipaarden, cheetah en hyeana. Giraffes, bokken en zebra's zullen ook niet ontbreken. In het Tuli Block zijn diverse Private Game Reserves gevestigd, zoals Tuli Lodge en Mashatu waar fantastische safari's gehouden kunnen worden. Tuli is ook geschikt voor zelfcatering; Mashatu heeft Fully Inclusive lodges.

Tuli Block is verder ondermeer bekend door rijke archeologische rotsgebieden zoals Solomon's Wall en Lepokole heuvels. De Lepokole heuvels liggen 25 ten noordoosten van Bobonong en behoren tot hetzelfde type heuvels als de Motopos Hills in Zimbabwe: granieten rotsen die rood opkleuren. Er zijn veel rotstekeningen te zien die door de vroegere San bewoners zijn aangebracht. Het is mogelijk om deze heuvels in te rijden, maar u moet hier compleet zelfvoorzienend zijn. Er zijn geen campings. Er is ook geen bewoning in de omgeving.
Solomons Wall is een ingrigerende rots die als een muur uit het landschap omhoog komt, gelegen in het Tuli blok deel en alleen te bezoeken per 4WD. Vanuit de lodges in Tuli kan een excursie geregeld worden.
Tuli Safari Lodge

Plaats: Northern Tuli Game Reserve
Soort: Safari Lodge & Luxe Tenten
Beoordeling: ****
Paardrijsafari
Plaats: Mashatu Game Reserve
Soort: Onbekend
Prijs volwassenen: 60,00
Prijs kinderen: Onbekend

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Botswana!

Interessante links