Alles over  

Nxai Pan

Botswana > Makgadigadi - Central Botswana > Nxai Pan National Park > Nxai Pan >Thema's: Duurzaam, Natuur, Safari

Nxai Pan vormt het centrale deel van Nxai Pan National Park. De zoutpan ligt ongeveer 35 kilometer van de asfaltweg tussen Nata en Maun en is bereikbaar over zandwegen met diep, rul zand dat tijdens de regenmaanden veranderd in klei. Hoewel veel beter te berijden tijdens de droge maanden, is deze weg ook dan niet de meest makkelijke.
De pan zelf is begroeid met kort gras en groepjes acaciabomen die goed groeien op de klei achtige ondergrond. Het gras is voedzaam en trekt veel grazers zoals springbokken en impala's. Het komt eigenlijk zelden voor dat impala en springbok in hetzelfde gebied leeft, maar door de aanwezigheid van permanent water en het voedzame mopane veld vindt ook de dagelijks drinkende impala hier een goed leefgebied. Verder komen vooral de dieren die zich aan grote droogte kunnen aanpassen voor zoals de gemsbok, cheetah, vos en bruine hyena. Troepen olifanten, leeuwen en luipaarden worden ook veelvuldig gezien, evenals groepjes giraffes die leven van de acaciabomen. Vooral tijdens de zomerse regenmaanden kan het een komen en gaan van troepen dieren zijn. Nxai Pan is ondermeer het decor geweest van de IMAX film 'Roar: Lions of the Kalahari' uit 2005.

Aan het begin van Nxai Pan is de officiële entree van het park. Deze toegang ligt 35 km van de asfaltweg. De afslag vanaf de geasfalteerde weg naar de toegang ligt op 136 km vanaf Maun en 65 kilometer vanaf Gweta. Bij de toegangspoort ligt - 2 kilometer oostwaarts - ook de openbare camping.Er is een toilet aanwezig, evenals douches met koud water. Rondom de pan ligt een route die met eigen auto gereden kan worden. Er is ondermeer een schuilplaats waar u rustig wild kunt spotten.
Sinds 2009 heeft Nxai Pan één luxe lodge binnen haar grenzen. Deze ligt in het westelijke deel van de pan, voorbij de HATAB camping die alleen toegankelijk is voor locale touroperators. Vanuit Nxai Lodge worden dagelijks jeep- en wandelsafari's georganiseerd.

Nxai Pan - Maun: 173
Nxai Pan - Gweta: 132
Nxai Pan - Nata: 202
Nxai Pan - Boteti River: 130

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Kort, voedzaam gras gecombineerd met acaciabomen op de grens van de woestijn: Nxai Pan trekt zowel tijdens de droge maanden als in het regenseizoen veel wild. Entreekosten 2011: 22 usd pppd, 24 uur geldig van 11.00 - 11.00 uur. Per auto: 9 usd.

Provincies

Botswana!