Alles over  

Baines Baobabs

Botswana > Makgadigadi - Central Botswana > Nxai Pan National Park > Baines Baobabs >Thema's: Duurzaam, Natuur, Safari

Nxai heeft een aantal echte hightlights, waaronder Baines Baobabs. De 7 baobab bomen liggen 28 kilometer vanaf de zuidoost ingang en zijn makkelijk als een dagtrip te bezoeken. De bomen zijn beroemd geworden door Thomas Baines, ontdekkingsreiziger en wegenbouwer in de 2e helft van de 19e eeuw. Tijdens zijn reizen tussen 1861 en 1863 vanuit Zuid Afrika van Namibie naar de Victoria Falls is het kamp een aantal keer bij de baobabs opgeslagen. Op 22 mei 1862 schilderde hij de bomen van wijsheid.

Bereikbaarheid
Rijdt vanaf de asfaltweg Maun - Nata het park in richting Nxai Pan. Na 18 kilometer gaat u rechtsaf de oude weg tussen Nata en Maun op. Na 0,8 kilometer kunt u kiezen om linksaf of rechtsaf naar Baines Baobabs te rijden. De rechterweg - die via de pan leidt - moet u tijdens de regenperiode absoluut vermijden. Vooral dit pad kan erg klei achtig worden na regenval.
Tijdens de droge periode van mei tot oktober is Baines Baobabs redelijk goed te bereiken via beide wegen. De zandweg is overwegend verhard en ingeklonken. De regenmaanden maken het zand los en rul. Vermijd tijdens deze maanden de weg die onder de pan doorloopt.

Baines Baobabs - Nxai toegangsgate: 28 km
Baines Baobabs - Nxai Pan: 27 km
Baines Baobabs - Gweta: 132 km

In Nxai National Park is niets te verkrijgen: geen water, geen drankjes, geen voedsel. Het dichtstbijzijnde dorp is Gweta (104 kilometer vanaf de asfaltweg).

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Baines Baobabs zijn beroemd geworden door het schilderij dat Thomas Baines van deze bomen der wijsheid maakte in mei 1861. Entreekosten 2011: 22 usd pppd, 24 uur geldig van 11.00 - 11.00 uur. Per auto: 9 usd.

Provincies

Botswana!