Alles over  

Kubu Island

Botswana > Makgadigadi - Central Botswana > Makgadikgadi Pans > Kubu Island >Kubu Island ligt in het zuidelijke westelijke gedeelte van de Sua Pan. Dit eeuwenoude "eilandje" staat bekend om haar bijna 20 meter hoge en bijna kilometer lange granieten rots en de bijzondere baobab bomen. Het woord "Kubu" komt uit de Setswana en betekent nijlpaard. Alhoewel de omgeving anders doet vermoeden, hebben hier 500 tot 1500 jaar geleden nijlpaarden geleefd.

Een zeker gevoel van mysterieusheid bekruipt u hier, wanneer de wind door de bomen giert en de zon (of de maan) reflecteert op het zout van de Pan. En deze mysterieusheid wordt vergroot door de verhalen over de vroegere bewoners van Kubu Island. In het zuidelijke gedeelte zijn namelijk ruines gevonden van een vroegere stad. De ruines dateren uit de Great Zimbabwe tijd en hoogstwaarschijnlijk is Kubu Island het meest Zuidwestelijke stipje van deze vroegere provincie. De onderzoeker Alec Campbelle beschrijft in zijn boek "Riddle of the Stone Walls" een theorie dat Kubu Island werd gebruikt als een afgelegen plek voor verschillende ceremonies. Daarnaast beschrijft hij dat de lokale bevolking deze plek als heilig beschouwen. Ze legden er offers weg en zingen een bepaald lied om zo contact met god te leggen.

Er zijn op Kubu Island 14 campsites beschikbaar, die allen een eigen longdrop wc hebben en een plek om te braaien. U moet overigens wel zelf hout meenemen (er is een opzichter aanwezig die u eventueel ook hout kan verkopen) en daarnaast natuurlijk voedsel en water.
Kubu Island

Soort: Restcamps & Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Botswana!


Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Provincies

Botswana!