Alles over  

Twee Rivieren (Botswana)

Botswana > Kgalagadi > Kgalagadi Transfrontier Park > Twee Rivieren (Botswana) >Aan de zuidzijde van het Kgalagadi Transfrontier Park ligt de ingang Twee Rivieren, naast de gelijknamige Zuid-Afrikaanse ingang. Het zijn evenwel 2 camps, elk aan de eigen kant van de grens. Beide camps bieden dan ook douane-faciliteiten. Als u vanuit Zuid-Afrika door het Kgalagadi naar de rest van Botswana wilt reizen, kunt u dit doen door aan de Zuid-Afrikaanse zijde uw paspoort uit te laten stempelen en aan de Botswaanse zijde in te laten stempelen. Dit laatste kunt u eventueel ook bij Kaa Entrance Gate laten doen
De officiƫle grens tussen Zuid-Afrika en Botswana is bij Bokspits dat 53 kilometer ten zuiden van Twee Rivieren ligt. Meestal is de douane hier niet aanwezig. U kunt zich dan het beste melden bij het politiestation in het dorp en later in Twee Rivieren de rest afhandelen. . Binnen het park mag u vrij over de grens heen en weer reizen zonder dat het nodig is bij de douane langs te gaan.

Routes binnen het park
Vanaf Twee Rivieren kunt u twee routes rijden. De eerste route loopt via de publieke weg oostwaarts naar Mabuasehube. De tweede route gaat noordwaarts naar Nossob, blijft noordwestwaarts het pad volgen tot bij Polentswa en Grootkolk. Vanaf hier is het nog 79 kilometer naar Kaa Gate.

Voorzieningen
Twee Rivieren is vooral een handige ingang als u vanaf Zuid-Afrika komt, of langs de Molopo rivier in Botswana verblijft. Hoewel aan Botswaanse zijde niets verkrijgbaar is, bent u vrij om aan de Zuid-Afrikaanse zijde boodschappen te doen, brandstof te tanken en water te tappen. U kunt hier geen jerrycans verkrijgen; deze moet u zelf meenemen voor de brandstof en water. Zorg voor minstens 10 liter water per persoon per dag.
Wat voor het Botswaanse Twee Rivieren geldt, geldt ook voor de andere Botswaanse campings: er zijn in het geheel geen voorzieningen op een enkele latrine en misschien een open A-chalet na die enige schaduw geeft. Voor de gehele reis door Botswana moet u dus alle benodigdheden bij u hebben, tenzij u in staat bent Nossob aan te doen waar wel brandstof, water en enkele levensmiddelen verkrijgbaar zijn.

Wildernis Trail

De Mubuasehube Wilderness Trail leidt parallel aan de openbare route van de ingang Mabuasehube naar Nossob Camp - of omgedraaid - in het Zuid-Afrikaanse deel. Het spoor leidt langs Mosempane Pan waar vaak het meeste wild is te zien. Deze route is alleen toegestaan aan groepjes die daar speciaal een boeking voor hebben gemaakt bij het Department for Wildlife & National Parks. Tijdens uw boeking wordt geen ander groepje op de trail toegelaten. Totale exclusiviteit is daarmee gewaarborgd.

De route duurt 2 dagen en 1 nacht. De overnachting is bij Mosemane Pan. Het is niet toegestaan elders te kamperen, evenmin om buiten uw tent onder de open hemel te slapen. In totaal is de route 150 kilometer lang. Het is verplicht om zich bij het begin van de route in Mubuasehube te melden en aan het einde in Nossob af te melden. Tenslotte moet u deze trail maken met minimaal 2 voertuigen. Het maximum aantal voertuigen ligt op 5.
Reserveringen kunt u maken via het Department of Wildlife & National Parks in Gabarone, telefoon: +267 (3) 18 0774, fax: +267 (3) 18 0775 en e-mail: dwnp@gov.bw.

Twee Rivieren - Mabuasehube: 183/191 km
Twee Rivieren Camping

Soort: Campings
Beoordeling: onbekend
Rooiputs Camping Ground

Soort: Campings
Beoordeling: onbekend

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Twee Rivieren aan de Botswaanse zijde vormt de zuidelijke toegang tot het park. Aan de Zuid-Afrikaanse kant ligt ook een camp met de naam Twee Rivieren. Het gaat hier evenwel om 2 verschillende camps.

Provincies

Botswana!

Interessante links