Alles over  

Mabuasehube Entrance Gate

Botswana > Kgalagadi > Kgalagadi Transfrontier Park > Mabuasehube Entrance Gate >Mabuasehube Gat ligt aan de oostzijde van het Kgalagadi Transfrontier Park. Het deel rond Mabuasehube was voorheen een eigen nationaal park, maar is sinds 2000 samengevoegd met het Kgalagadi. Rond Mabuasehube ligt een aantal rode zandduinen die u verder aan de Botswaanse zijde van het park niet meer zult zien tot bij het Zuid-Afrikaanse Nossob.
Vanaf Mabuasehube ligt een openbare weg naar Nossob in Zuid-Afrika. De komende jaren zal er waarschijnlijk ook een verbinding gaan komen tussen Mabuasehube en Kaa Entrance Gate. De Botswaanse regering heeft in 2008 een tender met de opdracht voor de bouw van een pad uitgegeven.
Tenslotte vertrekt vanaf deze gate een Wildernis Trail die alleen door groepjes voertuigen uitgevoerd mogen worden. U moet met minimaal 2 voertuigen en maximaal 5 voertuigen inschrijven. U heeft dan absolute exclusiviteit, want zult de enige op de tour zijn. Overnachting is bij Mosemane Pan. Het is niet toegestaan om een andere staplek uit te kiezen. Mosemane Pan is de mooiste drinkwaterplaats in dit gebied. De openbare weg loopt weliswaar parallel aan de wildernis trail, maar komt niet bij de Mosemane Pan uit. De wildernis trail is boekbaar bij Department of Wildlife & National Parks in Gabarone, telefoon: +267 (3) 18 0774, fax: +267 (3) 18 0775 en e-mail: dwnp@gov.bw. Hier kunnen vanzelfsprekend ook de boekingen worden gemaakt voor de openbare campings.


Bereikbaarheid
Mabuasehube is bereikbaar vanaf Tsabong dat ten zuidoosten tegen de grens met Zuid-Afrika ligt. De afstand is 109 km. Het beste kunt u in Tsabong vragen welk pad naar Mabuasehube leidt. De weg is goed en wordt redelijk bijgehouden.
Ten oosten van Mabuasehube ligt Werda. Tot aan Makopong is de weg geasfalteerd. Twee kilometer voor Makopeng draait u rechts. Blijf deze weg nu 27 kilometer volgen waarna u de Goa Pans ziet. Een stukje verder op het pad komt u langs het gelijknamige dorp en 69 kilometer verder ligt de grens van het Kgalagadi Park. In totaal is de afstand vanaf de asfaltweg 96 kilometer noordwestwaarts via Goa Pan.
Vanaf Tshane, ongeveer 7 kilometer voor Hukuntsi, ligt een rechtstreeks pad tot bij Mabuasehube van 140 km. Vanuit Tshane volgt u de asfaltweg zuidwaarts die al snel eindigt. Vooral het eerste deel van de zandweg wordt gerapporteerd als zeer slecht.

Overnachten
Er is een camping bij de ingang en daarnaast enkele campings bij waterdrinkplaatsen in de omgeving van de ingang. Alle campings bieden een A-frame hut waar een beetje schaduw gevonden kan worden, enkele latrines, douches, wasgelegenheid, een afwasblok en kleine drinkwaterplaatsen voor het wild. Drinkwater is niet aanwezig. Als de pompen werken, is er wel water om te douchen of af te wassen. De pompen zijn helaas geregeld buiten gebruik.
Ook is er bij Mabuasehube geen brandstof. U moet dus alles zelf meenemen waaronder brandstof en water in jerrycans en voedsel. Neem minstens 10 liter water per persoon per dag mee.

Wildernis Trail

De Mubuasehube Wilderness Trail leidt parallel aan de openbare route van de ingang Mabuasehube naar Nossob Camp in het Zuid-Afrikaanse deel. Het spoor leidt langs Mosempane Pan waar vaak het meeste wild is te zien. Deze route is alleen toegestaan aan groepjes die daar speciaal een boeking voor hebben gemaakt bij het Department for Wildlife & National Parks. Tijdens uw boeking wordt geen ander groepje op de trail toegelaten. Totale exclusiviteit is daarmee gewaarborgd.

De route duurt 2 dagen en 1 nacht. De overnachting is bij Mosemane Pan. Het is niet toegestaan elders te kamperen, evenmin om buiten uw tent onder de open hemel te slapen. In totaal is de route 150 kilometer lang. Het is verplicht om zich bij het begin van de route in Mubuasehube te melden en aan het einde in Nossob af te melden. Tenslotte moet u deze trail maken met minimaal 2 voertuigen. Het maximum aantal voertuigen ligt op 5.
Reserveringen kunt u maken via het Department of Wildlife & National Parks in Gabarone, telefoon: +267 (3) 18 0774, fax: +267 (3) 18 0775 en e-mail: dwnp@gov.bw.

Mabuasehube - Tsabong: 109 km
Mabuasehube - Hukuntsi: 140 km
Mabuasehube - Nossob: 183/191 km

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Mabuasehube ligt aan de oostkant van Kgalagadi Transfrontier Park in een gebied met rode zandduinen en veel drinkwaterplaatsen. Grote troepen gemsbokken en springbokken worden hier vaak gezien.

Provincies

Botswana!