Alles over  

KAA Entrance Gate

Botswana > Kgalagadi > Kgalagadi Transfrontier Park > KAA Entrance Gate >Kaa Gate is de meest noordelijke ingang van het Kgalagadi Transfrontier Park en te bereiken via de Kaa Kalahari Concession, een niet omheind wildernisgebied dat grenst aan de Kgalagadi. Van de weidse vlaktes met waterpannen en hier en daar een zandduin worden de duinen richting KAA Gate hoger.
Vanaf KAA gate loopt een openbare route naar Nossob (182 km) door dik en rul zand. Ook vertrekt vanaf de gate een wildernis trail naar het westen van het park Deze KAA gameviewing route is in totaal 191 kilometer lang en komt weer bij het vertrekpunt terug. Onderweg zijn er diverse campings die vooraf geboekt kunnen worden. Deze route mag alleen met minimaal 2 voertuigen en maximaal 5 voertuigen gereden worden. Er worden nooit meerdere groepjes tegelijkertijd op een trail geboekt.

Bij de ingang van KAA moet u uw reservering voor campingplaatsen laten zien en eventueel de entreegelden betalen als dit nog niet is gebeurd. Ook is de douane in Kaa gevestigd. Als u uit Zuid-Afrika komt, kunt u hier uw paspoort laten stempelen.
Er is verder niets verkrijgbaar, al zijn er toiletten en stromend water (geen drinkwater). Kamperen is bij KAA Gate zelf niet mogelijk, maar dat gaat in de toekomst veranderen. De dichtstbijzijnde campingplaatsen liggen aan de Swartpan Route. De campingplaats Thupapedi ligt 30 kilometer verder. Kaa is open tussen zonsopgang en zonsondergang.

Bereikbaarheid vanuit Hukuntsi
Hukuntsi is een belangrijk dorp voor de Kalahari. Hier zijn nog levensmiddelen te koop, evenals brandstof en water. Vanaf Hukuntsi is tot het Zuid-Afrikaanse Nossob niets verkrijgen. Vanuit Hukuntis rijdt u eerst richting Zutswa Pan, een afstand van 58 kilometer. Zutswa Pan ligt ten zuidwesten van Hukuntsi. Daarna rijdt u ongeveer 25 kilometer bijna noordwaarts richting Ngwatle. Na 25 kilometer komt een afslag naar links die naar Kaa Gate leidt. Ga vervolgens links en rijdt 66 kilometer in zuidwestelijke richting. Op de kruising gaat u rechts richting Kaa Gate, die 9 kilometer verder ligt. Het is overigens ook mogelijk om rechtdoor te rijden tot aan de afzetting en hier rechts te gaan. Kaa Gate is dan nog 5 kilometer.
Vanaf Zutswa Pan is een directe weg naar Kaa Gate maar die wordt gebruikt als jachtgebied. Het is beter om deze weg daarom niet te rijden.

Bereikbaarheid vanaf Mamuno
Deze route is het beste te rijden via Ukwi en Ngwatle. Vanaf Ukwi loopt een rechtstreekse weg naar Kaa Gate, maar ook voor deze weg geldt dat het tot een jachtgebied behoort en bovendien is het spoor zeer onduidelijk. Vanaf Ngwantle gaat u rechts en rijdt nu 27 kilomter richting Zutswa Pan. Na 27 kilometer slaat u linksaf naar Kaa Gate.

Hukuntsi - Kaa Gate: 158 km
Mamuno - Kaa Gate via Ngwatle: 324 km

Medisch noodnummer: 00 267 3901601

Fotogalerij

Botswana!

  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen
  • Inzoomen

Nieuwsbrief

Vul hier uw e-mailadres in om uzelf in te schrijven voor de Op Reis Naar nieuwsbrief:

U bevindt zich hier:

Highlights

Kaa Gate is de noordelijke ingang van Kgalagadi Transfrontier Park. Alle benodigheden kunt u voor het laatst kopen in Hukuntsi of Mamuno. Dat geldt ook voor water en brandstof.

Provincies

Botswana!

Interessante links